Monday, 26 December 2011

Kerje , . ^__^




Hye2 , Assalamualaikum , . . 

da lme Lyn xupdate blog  , ken ? , . :)) , .
ye la , ckunk nie bz ckit , Lyn da keje , . , . 
bru start ari sbtu , . so da 3 ari Lyn keje , . n_n . . 
so far oke lagi la , xpenat mne pun , . cme dmam jer, . 
HAHA , lwak btoll la , bru start keje da dmam , . . 
nseb bek dmam biasa jer , . ckunk nie pun da jrg on9  , 
dpt on9 mlm jer  , . , kdg2 xon9 lngsong , . mlss . . ^_^




u_u , . da xbole tydo lewat dn bngon lmbt ! ,
sngt la xsyook , , :(( . . 

Monday, 19 December 2011

Me . . Kuantan ? ?




{gambarnieabaikn}

Hye2 , Assalamualaikum , . .



(^_^) , oke , monink guys , . da lme Lyn xon9 FB ngn BLOG chomey Lyn nie , HAHA . . xde la lme cngt
cme 2 ari jer , . XD , . oke nk story ckunk nie Lyn ade kt Kuantan , wee , . umah mak su Lyn , . oke , sbnrnyer bnyk Lyn nk story nie , :)) , korg nk bce ke x ade aq kesh , :p ,

17/12/12(sabtu)
-oke ari nie smua plan nk g jln kt Mall , cdngnyer nk g Teluk Cempedak then pegi Mall nk tgok wayang, tpi sblom pegi Mall 2 smpt singgah Mini Zoo , lme jgk la kt situ , tpi Lyn xtgok ape pun just duduk jer , . xde mood sbnrnyer , [ari tu Lyn period , er senggugut] , sngt la xsyook ken , spoiling mood btoll , . . er , oke , then da lepak kt sne 2 , tros g Mall , smpi kt sne , tros g kdai kasut CarloRino , {cik ngah aq yg beli ksot , bkn aq , HEHE}  , pas da beli ksot g jln2 jp , . then , singgah la kedai kain nmenyer Nagoya kodd , cntek2 kain kt situ , Lyn sempat la pusing2 kt situ , then berkenan ngn spasang kain nie , chomey cngt , bunga kecik2 kain cotton english 2 , . smntara 2 , Kak Yana ngan Kak Chik g tngkt tiga nk beli tiket wayang , , oke smbong blek , Lyn pun duk la belek2 kain tu , lpas tu Mak Su tnye , 'nk ke ?' , dlm hati nk jer aq ckp 'nk' , :)) , . tpi aq snyp jer , lpas 2 , opah aq un ckp la 'nie hah , dia ckp bile rye nk beli bju mcm nie' , wakaka , . pas2 tros Mak Su aq ckp , 'kain cotton nie mdah kedut , cri la kain len' , lpas2 Mak Su aq ajk tgok kain yg len , kainnyer licin , lmbut jer , corak bunga kecik2 , . .wahh , aq dah bkenan ngn kain nie , . i want !! , . pas2 Mak Su aq tnye , 'yg nie nk ?' , tros aq angguk , hehe , ye a , da ade org blanjer xkn nk tolak kod , ken ??? , . pas aq da pilih opah aq pun nk jgk kain bunga kecik2 , HAHA , lawak btoii la opah aq nie , . pastu Cik Ngah pun ckp 'ohh , opah pun nk jgk bju bunga kecik2 ?' , opah aq ckp 'mak xde bju corak kecik2' , . XD , . aptb , . oke aq dpt spasang opah aq pun dpt spasang , huh , xnk kalah opah aq tu , . hehe , . . lpas da beli kain 2 , kteowg pun tggu la KakYana ngan Kak Chik nie , mne la diowg nie , beli tiket ke buat tiket ?? , dkt 1jam tggu , hah , lme ke xlme 2 , , da la tepon xangkt , saboo je la , . yg nk tgok wayang nie cme daq2 dewasa jer + ade 2 org bdk bwh umur , XD , . yg tua2 smua plan nk blek , so kteowg je la tnggal kt situ , . nti mlm bru diowg amek . . . pas2 Lyn g la tngkt tiga ngn 2org budk bwh umo nie , (sowg ank sedara yg sorg lagi adq Lyn) , . . smpi jer kt tmpt beli tiket , xde un bdk yg lagi 2org tu , . hadoyy , mne la plak dia mghilangnyer , . pusing2 xjmpe , aleh2 Lyn col jer , oke , nseb bek angkt kalo x , mmg nk kene , . :)) , . Lyn tnye kt mne ? , ade kt tmpt tiket , pastu Lyn g la kt situ , xde pun ! , er , myirap . . . oke , col lagi , . tros Lyn tnye , 'kt mne?' , smbil mata duk mlilau pndg kiri kanan depan belakang , hah , tudia . . kt dpn aq jer kaww , . . aq tgok dia bru jer nk g kt tmpt tiket , bengong btoii  laa , . Lyn tros g kat dia , tgok citer ap ? , da beli tiket ka ? , nk tau depa ckp ap ? ''BLOM!'' , mmg la songall , . tdie mse tepon ckp da beli , hampehh , . . pas2 tros bincang nk tgk ape , sbnrnyer nk tgok Ombak Rindu , tpi Mak Su da warning awl2 , kalo tgok cter melayu baek xpyah , . kalo tgok cter ong puteh xpa , . huh , nseb , . oke , then kteowg pilih citer Mission Imposible , . da beli tiket smua 2 , mseh ade 1jam lgi , so kteowg g kt tmpt men game jp , pas2  mseng2 wt hal sndiri , yg pompuan karok la ape lgi , yg lelaki men game racing , tu je la mcm xde game len ken ?? , XD , pas da agk2 wayang nk start tu , kteowg g la blek kt tmpt wayang tu then smpt beli popcorn , air mineral , jagung manis , . hah , bnyk ke xbnyk tu , . haha , . msok2 jer org da rmai , . yg seat blkng smua da pnoh , tpkse la duk dpn , . sket tngkok woo , cter dia sngt la syook , lawak pun ade , . xrugi tgok tw , . duk dlm 2 asik nk tergelak jer , . XD , . oke ,
kul 8.30 tu citer da abes , tros keluar , keluar je mseng2 pegi toilet , . haha , . ap daa , . . lpas da g toilet tu , pusing2 jp smbil tepon Cik Ngah suh dtg amek kteowg , tpi mseng2 xangkt fon , . hadoyy , . da la kaki nie rse nk tcabut , mne tak nyer dri tghari dtg smpi mlm kt situ , wahh , kejang kaki aq , . agk2 da dkt kul 10.00pm , bru  la Pak Ngah aq dtg amek , adoyy , sngt la letih oke , . . kaki nie rse mcm nk ttnggal tau , . huhu , . oke , dadaa , . :))



*soie story tlalu pnjg , wakaka , bosn ?? , ade aq kesh :P :)) , .

Wednesday, 14 December 2011

Hate This !!!



Hye2 , Assalamualaikum , 
da tgok tjuk ken , oke , . . straight 2 the point 
je la , XD , . tgok list bwh nie tau ! , .

  • Saya tak suka lelaki MEROKOK !  [pleng benci oke]
  • Saya tak suka lelaki HIPOKRIT !  [msti rmai kn ?]
  • Saya tak suka lelaki yang KUAT MERAJOK !  [skit2 tu bole la , jgn la OVER cngt]
  • Saya tak suka lelaki yang EGO DIA TINGGI MELANGIT !  [nie pleng rmai ken?]
  • Saya tak suka lelaki yang BAJET KAYA !  [xde duit , tpi blagak mcm ade duit , :P]
  • Saya tak suka lelaki yang SELEKEH !  [ewww , tlong r , . kuar g bando pkai suar pndek ngn slipar jmbn?]
  • Saya tak suka lelaki yang BAJET GOOD2 JER !  [ingt kw bgos cngt a]
  • Saya tak suka lelaki yang BAJET MACHO !  [macho lagi ATOK aq tau]
  • Saya tak suka lelaki yang perasan dia tu MAT JAMBUU ! [ye la ken,msok bkol angkt sendiri XD]
  • Saya tak suka lelaki yang perasan dia tu RAMAI PEMINAT !  [:P , bla la kw]
  • Saya tak suka lelaki yang perasan dia tu BELAGAK PANDAI !  [bile tnye ap2 , XTAU ! ]



OKE , LELAKI YANG PLENG SAYA XSKE / BENCI CNGT2 , . LELAKI YANG HISAP DADAH !!! , . ER, KW DA XDE KEJE LEN KE NK MKN ? , KENYANG KEW KW MKN DADAH  2 ?? , . NK SNGT JADI SAMPAH MASYARAKAT KEN ? , HUH , APE NK JADI DGN ORG SKRANG NIE , . . . 



P/S:ADE SPE2 YANG XPUAS ATI TAK ? , HAHA . :P

Monday, 12 December 2011

1st GiveAway Lily Butterfly by Miss Wandalaara

Hye2 , Assalaualaikum , , .


oke , buat julung2 kalinyer lyn join contest GiveAway nie 
huhu , , oke , sbb ape nk tau , ? sbb hadiah pnye la syook , ,
hahaah , lyn nk shawl 2 . . . :)) , . . lyn xtau cngt sbnrnye .
nie first time tau , haha , . . oke , dibwh nie contest nye , 
kalo nk join klik jer link bwh nie oke , :))










Syarat-syarat pernyertaan :
  • Masukkan Banner diatas dalam entri anda.
  • Follow Blog lily atau masuk blog lily dalam bloglist anda untuk update terkini.
  • Like PAGE lily untuk update terkini. (lily akan sentiasa update dalam page sebab facebook lily sudah fulled)
  • Tagkan pada 3 orang rakan blog anda dan beritahu mereka tentang giveaway ini. (nak tag lebih-lebih lagi bagus bertambah meriah lagi - . ^)
  • Pemilihan akan diundi oleh Random org.
  • Lima pemenang akan menjadi pilihan lily. Mungkin akan bertambah jika sambutan baik.
  • Terima kasih kerana join lily. Enjoy it.




oke , contest nie akn ditutup pada 8 January 2012 

hah , lme ken , so ape agi , join r , .   
        

                                                              tag :

Blogskin ^__^




Hye2 , Assalamualaikum . . .


oke , ari nie xde story sbnrnye , huhee . .
tpi nk story gak , XD , ap ku kesh , blog aq ken , 
so baek diam , just bce jer oke ! , :)) , . jgn mara  guaw sjew , .
oke , ari nie lyn edit blog , . :) , first time gne blogskin , . 
mle2 tu blurr la jgk , ye r , xphm ken , . hahhah , . seyes lyn 
ckp mse lyn da ltak blogskin kt blog lyn nie , rse mcm myesal plak , 
mne tak nyer , ape pun xtau , . nk tukr pde blog lme plak xreti 
so , lyn tpkse la godeh sane , godeh sini , hah , . bru lah phm , 
haha , xde la ssh sngt , wkwkw ,  . hee , oke , ckunk nie 
lyn sngt la berpuas ati sbb da pndi ckit2 gne blogskin nie ,
XD , oke , tht's all for today , ^_^ , tataa . . 




p/s:da bce 2 komen2 la ckit yer , :)

Sunday, 4 December 2011

Huh , Hot Btoll !



Hye2 , Assalamualaikum , . .


hah , nk tau knp Lyn HOT sngt nie ? , . .
jp2 , nk story la nie , . , puncanyer sbab ade sowg mamat
nie aka ex er xtau la ape status kteowg ckunk nie 
tipu Lyn , gile btoll , mne x HOTnye aq , .
mangkok ayun btoii , . bikin gua panas jer , . 
lelaki  nie mmg ske tipu pompuan ka ? , hadoyy , . 
aptb , . .(aqckpmcmniesbbsmualelakiygaqknalkakitipu) ,
btoll xtipu mey , . tpi xsmua la , msey ade 
bnyk lelaki yg baek kt luar sne 2 , 
cme aq jer blom jmpe agi , . huh , nseb . . 

******

(nie story psal aq HOT ngn dia la)

ptg 2 aq ade miscol dia , . pas2 xlme 2 dia 
anta mcd mnx share topup rm2 , da la kedit aq ade rm3
je , kalo aq share topup ngn dia kedit aq tnggal rm0.50 je la
sbb celcom 2 tarik , . bila dia anta mcd mcm 2 
tros aq reply TIDAK , haha . . sbbnyer dia bgi mse 
15m je tuk rply , . lpas 2 tros aq anta mcd kt dia , 
''aq ckp sory la xbole share topup sbb kdit
aq un xbnnyk'' , . so aq ckp la lgi , 
''nti da topup mcd la , kbaii'' , . pas2 tnggn 
aq nie sjer jer mggatal nk kacau dia gne no maxis 
aq (dia xtau no maxis aq sbnarnye) ,
, nk dijadikn crita dia anta mcd kt no maxis aq tu , .
dia tnye "spe nie" , . mse nie aq bole saba lagi , .
pas2 dia col plak , aq pun dgn slambanyer angkt , . 
lpas2 tau x dia wt pe ? , . dia ltak plak tepon 2 , 
adoyy , bru jer nk mantol , eheee , . 
pas2 aq ape agi , tros anta mcd gne no celcom kt 
dia , aq ckp "wow , ape nie , kte xde kedit . 
tpi bole plak mlyn no xkenal ? , u lie me right ? ,
ok fine ." , nk tau dia bls ape ?? , .
dia ckp ''tdie abg sye share'' , . .huh , ingt aq nk cayer r 2 ,
pirrahh , . kalo btol abg dia share topup ngn dia , 
npe aq tggu mcd dia xdpt2 un , huh , sah2 la dia menipu aq , .
bengong btoll , . pastu aq ckp "ok fine'' , .
pas2 tros dia x bls , . , erm , saba je la . .
smpi ckunk 1 mcd un dia xde anta kt aq , . :( , . .
sngt la geram , . , mls da nk pikir , . 
lantak la dia nk buat pe pun , , 
aq xkesh da , . .
huh , kbaii , (^_^) . .



[berharap sngt korg phm ,n_n . . thx for reading)